Het verhaal van Henk

Dit zou een voorbeeld van een Levens verhaal kunnen zijn

In 2022 stelde het Streekblad Zoetermeer mij een aantal kernvragen. Het interview werd geplaatst met de titel: Ik leef mijn droomleven. Via onderstaande link komt u bij het interview:

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Henk de Weijer, geboren 20 april 1959 in Beverwijk. Ik ben de oudste uit een ondernemers gezin. De familie van mijn vader zat in de bloembollen in West Friesland. Die van mijn moeder had een slagerij in Friesland. Mijn vader was makelaar en mijn moeder huismoeder. Ik heb 2 broers.

Op school was ik goed in exacte vakken, tekenen en sport. Ik wilde sportleraar worden of zoöloog. Op de middelbare school had ik al een duidelijk visie over wat de wereld te wachten stond en de oplossing met waterstof en dat dit nu allemaal dus uitkomt. Mijn ouders hoopten dat ik makelaar of wetenschapper zou worden.

Is er een moment geweest in je leven waarop je een duidelijke keuze gemaakt hebt?

In 1975 zag ik de film “Shampoo” met in de hoofdrol Warren Beatty. Toen besloot ik kapper te worden. In 1980 ben ik met mijn eerste kapsalon in Zoetermeer begonnen: Chaplin Hairstyling. In 1992 ben ik met Charlie Hairstyling begonnen in het pand waar ik nog steeds zit.

Ik heb heel veel leuke dingen kunnen doen in mijn leven. Met mijn creatieve talent kan ik in mijn vak dagelijks iets doen. Ik heb prijzen gewonnen op mijn vakgebied en kappersshows georganiseerd in de jaren 80. En samen met mijn vriend Kuno heb ik foto’s gemaakt en zelf ontwikkeld, ik heb mijn eigen huis ontworpen en laten bouwen en ik schilder. Ik heb gereisd en alle landen bezocht die ik wilde zien. In dat opzicht heb ik geen wensen meer. Op sportief gebied heb ik ook mijn dromen kunnen waarmaken. Ik ben lange afstandsloper en heb marathons, triatlons en de 100 km gelopen.

Ik heb een gezin, mooie kinderen en ben getrouwd met de vrouw van mijn dromen. Ik ben een dankbaar mens.

Heb je nog wensen?

Ik leef mijn droomleven en ben erg gelukkig in Zoetermeer. Ik hoop tot het einde van mijn leven kapper te kunnen blijven. 

 

Henk en Klazien
Henk de Weijer jr
Henk en Model Nancy 1982